Protecció propietat industrial: L'alliberament de dominis el 12 de gener de 2012 i el reforç dels cercadors.

El domini és la marca que ens identifica a la xarxa i la seva terminació ens indica la fi del tipus de prestació que fem (som una ong?. Org, som un comerç?. Com, som un prestador de serveis a la xarxa?. Net , estem a Espanya?. és i així fins a les 22 terminacions actuals de dominis genèrics més els territorials.


L'elecció del domini per tant és essencial respecte el que volem oferir i ser identificats en el mercat així com per al posicionament natural (SEM) a la xarxa ja que serem (normalment) posicionats en els primers resultats del cercador quan es teclegi el nom de la nostra marca.


Això no obstant, què passa quan la major part de la societat no identifica la marca amb el nostre servei? ... La conseqüència pràctica és que, en comptes de fer recerca directa, tots realitzem recerques directes en els cercadors ja no ens fiem que l'empresa tingui un domini adequat (mossosdeescuadra.net) o bé perquè una companyia pot haver patit una ciberocupació de domini.

És en aquest moment en què els cercadors adopten una importància clau en la visibilitat.

El passat 23 de juny s'ha aprovat a Singapur l'alliberament dels dominis per part de l'organisme ICANN. I què vol dir això? En definitiva, que les companyies podran registrar noves terminacions en els seus dominis (per exemple www.uneon.uneon).
Així que, en la pràctica, si abans ja s'utilitzava el mòdul enfront de la recerca directa, ara encara més, reforçant el volum de cerques i per tant, el seu poder.
Des del punt de vista de protecció de la propietat industrial haurem d'estar atents a l'inici del termini de registre, si té sentit fer-ho, preus i, sobretot, els requisits que s'exigeixen per al registre de l'acabament del domini que se suposen semblants per al registre de domini en si mateix.

A més, hem de fer una reflexió de quin és el nostre públic objectiu, ja que es pretén uniformar el sistema per a una confluència amb altres estàndards i lletres com l'àrab, la xinesa o el ciríl·lic.

Més informació a


http://www.icann.org/